Acasă Alte comunitati Concertul „De la Măria Tănase la Edith Piaf, prin Micul Paris”, cu...

Concertul „De la Măria Tănase la Edith Piaf, prin Micul Paris”, cu Jezebel & Alexandru Burcă, la Dublin

Institutul Cultural Român și Ambasada României la Dublin organizează duminică, 2 aprilie 2023, ora 20:00, concertul „De la Măria Tănase la Edith Piaf, prin Micul Paris”, susținut de Jezebel (Izabela Barbu), alături de pianistul Alexandru Burcă, la Thomas Prior Hall, prestigioasă sală de concerte din cadrul Hotel Clayton Ballsbridge, situat în Dublin, Irlanda. Proiectul este organizat cu ocazia celebrării, în anul 2023, a 30 de ani de când România a devenit stat membru cu drepturi depline al Francofoniei instituționale.

La eveniment au fost invitați membri ai corpului diplomatic acreditat la Dublin, personalități ale vieții culturale, academice și economice din Irlanda, precum și un segment important al comunității de români din Dublin, dar și din principalele orașe ale Irlandei (Cork, Galway, Limerick, Drogheda, Kilkenny, Bray).

Jezebel (Izabela Barbu) este absolventă a școlii de muzică, secția pian, a urmat un an de canto clasic și un an de pedagogie muzicală la Facultatea de Arte a Universității „Spiru Haret”. În cei peste zece ani de la debutul de pe scena bucureșteană, Jezebel a susținut sute de concerte în țară, dar și în străinătate, atât la evenimente publice, cât și din mediul privat. A cântat la Viena, la invitația Institutului Cultural Român, cu ocazia zilei internaționale a Iei, în anul 2014. A cântat la Muzeul Național de Artă din Tel Aviv, cu ocazia Zilei Naționale a României, la invitația Ambasadei României în Israel, în fața a peste 800 de invitați, în anul 2013.

Alexandru Burcă este considerat unul dintre cei mai versatili pianiști români ai momentului, în prezent desfășurându-și activitatea la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”. A colaborat, în calitate de compozitor și pianist, cu Teatrul Național Timișoara, Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu, Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, Circul Metropolitan București, Teatrul Metropolis București. Din anul 2005, colaborează cu muzicieni și artiști renumiţi în diverse proiecte: Opera but not too loud, Next Generation Pop Symphony, Folktronika, Bărbatul Interbelic, Gheorghe Zamfir, Por una cabeza, De la Maria Tănase la Edith Piaf, Historia de un amor, HAG Trio, susţinând concerte în ţară și străinătate (Franţa, Germania, Maroc, Kazahstan, Norvegia, Anglia, Italia).