Concurs de creație pentru copiii români din Franța

Concurs de creație pentru copiii români din Franța

DISTRIBUIȚI

Cu ocazia Zilei Limbii Române, Ambasada României în Franța organizează, în perioada 10 – 28 august, un concurs de redactare on-line pentru copiii cu vârsta între 10 și 14 ani, respectiv între 15 și 18 ani.

Utilizând cuvintele „Dor, Margine, Minte, Poartă, Noroc, Uitare, Cunoaștere, Răspuns, Limită, Roșu”, va trebui redactată o narațiune sau o poezie care să aibă ca temă centrală limba română.

Narațiunile trebuie să aibă minimum 1.500 semne – spații inclusiv – și maximum 2.000 semne – spații inclusiv. Pentru secțiunea poezie, cele 10 cuvinte vor trebui utilizate în cadrul unei creații poetice care să aibă minimum 350 semne – spații inclusiv – și maximum 500 semne – spații inclusiv. Este admisă o abatere de 10% în plus sau în minus față de numărul de semne minimum și maximum.

Părinții copiilor cu vârsta până în 18 ani trebuie să transmită lucrările la Ambasadă, la adresa de e-mail rf.einamuor-bma@5102rlz, precizând prenumele și numele autorului, vârsta, secțiunea de participare, precum și datele de contact.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 30 august, iar ceremonia de premiere va fi organizată la Ambasadă pe 31 august. Textele câștigătoare vor fi publicate pe site-ul Ambasadei și pe pagina de Facebook specifică.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.