Concurs de eseuri dedicate identității

Concurs de eseuri dedicate identității

Elevii și studenții de etnie română din regiunile ucrainene Odessa, Transcarpatia și Cernăuți se vor întrece la concursului de eseuri “Identitate românească în spațiul european”.

Proiectul, implementat cu sprijinul consulatelor generale ale României la Cernăuți și Odessa, este dedicat Zilei Naționale a României și se va desfășura în perioada 3-23 noiembrie, perioadă în care elevii (începând cu clasa a VIII-a) și studenții români din Ucraina vor trimite lucrările. Cei care doresc să se înscrie în concurs trebuie să trimită un singur material, care să conțină cel puțin 1.000 de semne.

Câștigătorii concursului vor fi anunțați printr-un comunicat de presă pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, când va începe publicarea materialelor în presa de limbă română din afara țării, notează Zorile Bucovinei.

Concurenții din fiecare regiune care vor obține locurile I, II, III vor primi câte o Tabletă Internet (câte trei tablete pentru fiecare regiune), iar ceilalți participanți, care nu vor obține niciun loc în concurs, vor primi enciclopedii și cărți de colecție în limba română.

Premierea participanților va avea loc la sediile consulatelor generale ale României din Cernăuți și Odesa, la o dată care va fi anunțată ulterior, în funcție de disponibilitatea corpului diplomatic din cele două consulate.