Concurs dedicat Zilei Internaționale a Iei românești

Concurs dedicat Zilei Internaționale a Iei românești

Asociația Interculturală Româno-Elenă Dacia și Scoala de Limba Romana Dacia- Atena si Acharnes organizează în perioada 10–23 iunie 2020, în mediul online (prin intermediul rețelei Facebook), prima ediție a Concursului-Expoziție de desen 2020 dedicat Zilei Internaționale a IEI.

Concursul se adresează elevilor școlilor românești din diaspora și comunitățile istorice, pasionați de arta românească, tradiții și obiceiuri. Desenele au ca temă ia tradițională românească, hora satului.

Prin acest concurs dorim să încurajăm și să promovăm creativitatea copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani. Astfel, desenele care vor fi înscrise trebuie să fie originale și să aibă ca motiv de inspirație elemente caracteristice iei tradiționale românești din diferite zone ale țării, modele decorative pe care le întâlnim însă și pe obiecte ceramice, covoare sau alte obiecte textile, icoane, anunță organizatorii.

Trimiteți desenul/ pictura (în perioada 10-19 iunie 2020), cu etichetă vizibilă care să conțină:
•Nume
•Prenume
•Vârsta
•Școala și profesorul coordonator
•Țara de reședință, prin mesaj privat pe pagina de Facebook a Asociației Dacia. Lucrările care nu respectă tema nu vor intra în concurs!

Juriul va desemna cele mai reprezentative patru desene, care vor fi premiate chiar de Ziua Internaţională a Iei – 24 iunie!
Premii oferite:

Premiul I – IE Tradițională românească oferită de Atelier Bromania+șal cu motive tradiționale by Svetlana Karahan; Atelier Bromania
Svetlana Karahan

Premiul II – Bijuterii oferite de Handmade Art Factory și un șal cu motive tradiționale by Svetlana Karahan; Handmade Art Factory

Premiul III – Bijuterii tradiționale realizate manual, oferite de MilasCraftși un șal cu motive tradiționale by Svetlana Karahan; MilasCrafts

Pentru Mențiune va fi acordat un brâu cu motive tradiționale oferit de Atelier Bromania

Asociația Interculturală Româno-Elenă Dacia și Scoala de Limba Romana Dacia- Atena si Acharnes funcționează cu sprijinul Guvernului României, prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP)