Conducerea Republicii Moldova participa la funeraliile Reginei Ana

Conducerea Republicii Moldova participa la funeraliile Reginei Ana

DISTRIBUIȚI

Autoritățile din România dar și din Republica Moldova participă miercuri la funeraliile Reginei Ana pentru a transmite condoleanțe familiei.

Programul vizitei oficialităţilor pentru a transmite condoleanţe la Castelul Peleş, pentru miercuri este următorul:

Ora 10:00-12:00 – Reprezentanţii Corpului Diplomatic, ai Uniunii Europene, NATO şi ai Organizaţiilor Internaţionale.
Ora 12:00-14:00 – Reprezentanţii Instituţiilor Statului.
Ora 14:00-16:00 – Preşedinţia Republicii Moldova, membrii Guvernului României şi Guvernului Republicii Moldova, membrii Parlamentului României şi Parlamentului Republicii Moldova.
Ora 16:00-18:00 – Reprezentanţii Academiei Române şi Academiei de Stat a Republicii Moldova, ai Bisericii Ortodoxe, ai Bisericii Catolice şi ai celorlalte instituţii ale Credinţei.

Libertatea.ro scrie că prima zi de funeralii de la Castelul Peleș are loc într-o zi cu o simbolistică aparte în familia Regelui Mihai și a Reginei Ana. Ziua de 10 august, când la castelul din Sinaia sunt așteptați oficiali din întreaga lume pentru a prezenta condoleanțe, coincide cu ziua în care s-a pus prima piatră de temelie a monumentului.

Regina Ana a României s-a stins din viață, luni, la ora 13,45, la Spitalul din Morges, în Elveția, a anunțat Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.