Conferința internațională „Patrimoniul cultural românesc – Centenar 2018”, ediția a III-a

Conferința internațională „Patrimoniul cultural românesc – Centenar 2018”, ediția a III-a

DISTRIBUIȚI
Foto: IEH

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului din România, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și Muzeul Național de Artă al Moldovei organizează în perioada 18-20 aprilie 2018 cea de-a III-a ediție a conferinței „Patrimoniul cultural românesc – Centenar 2018”.

Evenimentul va avea loc la Chișinău și va fi găzduit de Muzeul Național de Artă al Moldovei.

Conferința își propune crearea unui cadru de discuții între specialiștii din domeniul culturii din România, Republica Moldova, din comunitățile românești din jurul granițelor țării și diaspora, în vederea sprijinirii unor viitoare acțiuni de cooperare culturală, dar și pentru identificarea și difuzarea elementelor culturale ale spațiului românesc.

La eveniment vor participa specialiști și personalități de marcă din România, Republica Moldova, Bulgaria, Serbia, Ucraina și diaspora. Conferința va fi structurată în 4 secțiuni: patrimoniu cultural imobil, patrimoniu cultural mobil, patrimoniu cultural material și patrimoniu cultural european.

Comunicările participanților vor fi completate de abordări integrate și studii de caz. Proiectul se înscrie în Programul strategic IEH pe anul 2018 – Spațiul cultural comun românesc – Centenar Marea Unire 1918 – 2018.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.