Acasă Cultura / Culte Conferința științifică ”Universitățile în spațiul cultural comun”, la Chișinău

Conferința științifică ”Universitățile în spațiul cultural comun”, la Chișinău

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea București, organizează un eveniment care vine să reconfirme colaborarea consistentă și neîntreruptă dintre importante instituții din România și Republica Moldova: Conferința științifică ”Universitățile în spațiul cultural comun” – din seria de conferințe ”Cultura şi Dialogul academic – deschideri spre viitorul comun european”.

Evenimentul urmează să se desfășoare în perioada 23-24 martie 2023 și se va bucura de patronajul președintelui Republicii Moldova, doamna Maia Sandu și al președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis.

Manifestarea este onorată de prezențe importante, unde pe lângă conducătorii instituțiilor organizatoare: conf. univ. Igor Șarov și prof.univ. Marian Preda, și-au anunțat participarea domnulSergiu Nistor, consilier prezidenţial, Administraţia Prezidenţială a României; domnul Liviu Jicman – președintele Institutului Cultural Român; E.S. Cristian Leon Ţurcanu, ambasadorul României în Republica Moldova; domnul Adrian Dupu, secretar de stat al Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova și prof. univ. dr. Adrian Cioroianu, managerul Bibliotecii Naționale a României.

Panelurile conferinței includ prelegeri ale unor specialiști recunoscuți din instituțiile organizatoare și partenere, care urmează să prezinte, din diverse perspective și utilizând abordări calitative și cantitative, semnificațiile și rolurile pe care învățământul universitar și cultura, sub diversele ei forme, le au în societate.

Conferința urmează să abordeze, în cele două zile de desfășurare, două teme extrem de importante pentru arealul cultural românesc,”Universitățile în spațiul cultural comun” și ”100 de ani de la adoptarea Constituției României de la 1923: Evoluții, context și perspective europene în România și Republica Moldova”.

Deschiderea oficială va avea loc joi, 23 martie 2023 în incinta Universității de Stat din Moldova.