Consiliul European a lansat pagina web a Summitului Parteneriatul-ui Estic din 24...

Consiliul European a lansat pagina web a Summitului Parteneriatul-ui Estic din 24 noiembrie

Lucrările și rezultatele Summitul-ui Parteneriatului Estic al Consiliului European vor fi reflectate pe noua pagină wb a instituției. Șase versiuni lingvistice ale paginii summitului includ toate informațiile necesare celor care vor fi interesați de desfășurarea evenimentelor, informează deschide.md.

Pagina include repere audio-vizuale, subiecte principale, documente, videoclipuri, întâlniri în curs de pregătire pentru Summit, plus informații detaliate și linkuri despre evenimentele secundare. Există un selector de limbi pe bara laterală dreaptă care duce direct utilizatorii la versiunile lingvistice dorite. Întreaga pagină a Serviciului European de Acțiune Externă este conectată direct la pagina Summit-ului, iar Consiliul va traduce această pagină în toate limbile UE pînă la finalul săptămânii viitoare. Consiliul European a publicat deja principalele subiecte, documentele și rezultatele întâlnirilor premergătoare Sumittului Parteneriatului Estic, care va avea loc pe 24 noiembrie, la Bruxelles.

Sursa citată mai aminteşte că șefii de stat sau de guvern din statele membre ale UE și din cele șase țări partenere din Europa de Est vor aborda tema cooperării viitoare, în cadrul celui de-al 5-lea summit al Parteneriatului estic. Participanții la summit vor face bilanțul progreselor înregistrate de la ultimul summit, care a avut loc la Riga în 2015, și se vor concentra asupra beneficiilor concrete de care s-au bucurat cetățenii din cele șase țări ale Parteneriatului estic.

Parteneriatul estic a fost lansat în 2009 pentru a promova asocierea politică și integrarea economică dintre UE și cele șase țări partenere din Europa de Est: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.