„Constantin Brâncoveanu şi epoca sa” la Cahul

„Constantin Brâncoveanu şi epoca sa” la Cahul

Seria expozițiilor itinerante, destinate cunoașterii și promovării valorilor culturii și istoriei naționale a fost contiuată continuată la Chișinău, pe 19 mai.

În această serie se înscrie și expoziția expoziţia „Constantin Brâncoveanu şi epoca sa” organizată în colaborare cu Direcția Cultură a consiliului Raional Cahul și Consulatul General al României la Cahul la Gimnaziul din satul Manta, raionul Cahul.

Expoziţia „Constantin Brâncoveanu şi epoca sa” a fost realizată de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Muzeu Național de Istorie a României, și în parteneriat cu Biblioteca Națională a Rep. Moldova.

Alcătuită din 20 de bannere, de dimensiuni 0,92 x 2,05 m, expoziția este dedicată personalității marelui domnitor și a epocii sale și conţine imagini, fotografii ale documntelor, date biografice legate de Constatin Brâncoveanu, opinii ale istoricilor și criticilor cu privire la personalitatea și epoca sa.

La eveniment au participat Anca Corfu, consulul general al României la Cahul, Petre Botezatu, șeful Direcției Cultură a Consiliului Raional Cahul și acad. Valeriu Matei, directorul ICR Chișinău.