„Construim Europa”: Modernizarea stației feroviare Bistrița Nord pe aleile parcului din Torrejón...

„Construim Europa”: Modernizarea stației feroviare Bistrița Nord pe aleile parcului din Torrejón de Ardoz

Ambasada României în Spania a participat, pe 3 februarie, la inaugurarea, în cunoscutul Parc Europa din Torrejón de Ardoz, a expoziției de fotografie intitulată „Construim Europa”.Expoziția a fost inaugurată de  Enrique Ruíz Escudero, vice-ministru al Președinției și Justiției din Comunitatea Madrid, Ignacio Vázquez, primarul localității Torrejón de Ardoz, Yolanda Ibarrola, director general pentru Afaceri Europene și Cooperare cu Statul din cadrul Comunității Madrid și Anamaria Almășan, ministru consilier în cadrul Ambasadei române. La inaugurare au asistat diplomați din statele membre UE, reprezentanți ai instituțiilor locale și regionale, precum și elevi ai unor școli din zonă.

Expoziția include panouri ilustrând peste 40 de proiecte realizate în Comunitatea Madrid și diferite state din UE, cofinanțate cu fonduri europene și relaționate, între altele, cu domeniul cercetării, reabilitarea patrimoniului artistic și cultural, dezvoltarea de infrastructuri, integrare sau educație.

În această expoziție, România prezintă un proiect de modernizare a stației feroviare Bistrița Nord, finalizat în septembrie 2014 ca parte a POS – Transporturi, Axa prioritară 2 – Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii naționale în afara axelor prioritare TEN-T. Costul total al proiectului a fost de 8.368.483 euro, iar finanțarea s-a realizat cu sprijinul Fondurilor Europene de Dezvoltare Regională și a Bugetului de Stat.

Expoziția va putea fi vizitată timp de două luni în Parcul Europa din Torrejón de Ardoz, preconizându-se ca ulterior aceasta să fie expusă în localitatea Boadilla del Monte.