Consulat itinerant la Porto

Consulat itinerant la Porto

Cetățenii români din zona de nord a Portugaliei care doresc servicii şi informații consulare sunt așteptați vineri, 31 iunie 2017, in Porto, la adresa Rua Ferreira dos Santos 57, 4300-199 (Auditório da Junta de Freguesia da Campanhã).

Potrivit Ambasadei României în Portugalia, se pot efectua următoarele servicii consulare:
1. Procuri (împuterniciri), inclusiv pentru schimbarea cărții de identitate;
2. Declaraţii, inclusiv pentru ca fiul/fiica dumneavoastră să călătorească din România în străinătate însoţit/ă de celălalt părinte sau de alta persoană;
3. Obținerea de certificate de naştere și/sau căsătorie pe baza certificatelor emise de autoritățile portugheze;
4. Cereri de cazier judiciar;
5. Înscrierea actelor de stare civila portugheze în registrele de stare civilă române.
Pentru efectuarea serviciilor consulare se vor face programări până la data de 26 iunie, la adresa de e-mail lisabona.consul1@mae.ro cu titlul mesajului “pentru consulatul itinerant Porto, 30 iunie”. Mesajul va cuprinde informaţii cu privire la serviciul consular solicitat, copia actului de identitate valabil romanesc a solicitantului şi datele necesare prestării serviciului dorit, conform informaţiilor existente pe site-ul ambasadei, pentru fiecare serviciu în parte. Consulatul va funcţiona în intervalul 09.00 – 14.00, iar pe durata consulatului itinerant fiecare solicitant va prezenta in original si copie toate actele necesare efectuării serviciului consular dorit.