Consulat itinerant pentru românii din Olbia (Sardinia)

Consulat itinerant pentru românii din Olbia (Sardinia)

Ambasada României în Italia organizează, în perioada 16-19 noiembrie, un consulat itinerant în care reprezentanţii Secţiei Consulare se vor deplasa în Sardinia, la Olbia, pentru a oferi asistenţă şi servicii consulare cetăţenilor români din această regiune a Italiei.

Accesul se va face pe bază de programare prealabilă, care poate fi solicitată la Secţia Consulară a Ambasadei României de la Roma.

Programul de lucru cu publicul este: marti 17 noiembrie 2015 între orele 09.00 – 17.00 si miercuri 18 noiembrie 2015 între orele 10.00 – 15.00;

Joi 19 noiembrie vor avea loc vizite la cetăţenii români deţinuţi în penitenciarele din Italia şi întâlniri cu autorităţile locale;

Ambasada României în Italia recomandă cetăţenilor români care vor solicita servicii consulare, să se prezinte cu documentele de identitate româneşti valabile şi/sau actele de stare civilă în original şi fotocopie.

Serviciile consulare care vor putea fi efectuate vizează acte notariale care produc efecte juridice în România, acte de stare civilă, procurarea de documente din România şi Documente de călătorie.

De asemenea, Ambasada României în Italia reaminteşte că cererile pentru eliberarea paşapoartelor se depun personal, iar prezenţa solicitanţilor este obligatorie pentru prelevarea datelor biometrice.