Consulatul României la Cernăuţi, colindat de românii din regiune

Consulatul României la Cernăuţi, colindat de românii din regiune

DISTRIBUIȚI
Foto: http://bucpress.eu

Consulatul General al României la Cernăuţi a deschis ușile larg deschise în data de 26 decembrie a.c. în fața colindătorilor sosiţi din diferite localităţi ale regiunii Cernăuţi, reprezentând instituții de învățământ, asociații culturale, organe de presă, autorități, precizează BucPress.

Eleonora Moldovan, consul general al României la Cernăuţi, împreună cu Ionel Ivan, ministru consilier, consulii Aurelian Rugină, Edmond Neagoe, referentul principal Alexandru Cotrău, dar și ceilalţi reprezentanţi ai instituției diplomatice românești acreditate la Cernăuți, au întâmpinat cu multă bucurie cetele de colindători care, prin colinde, au vestit sărbătoare a naşterii lui Isus Hristos.

Printre colindătorii din acest an au fost studenţii universităţii cernăuţene,  elevii şi profesorii şcolilor de cultură generală nr. 10, 13 şi 17, dar şi ai Gimnaziului. 6 „Alexandru cel Bun” din oraşul Cernăuţi.

Potrivit sursei citate, la Consulatul General al României la Cernăuţi au venit la colindat și micuții românași de la Grădiniţa nr. 1 din Cernăuţi, unde activează singura grupă românească din centrul regional. De asemenea, au adus felicitări statului român și românilor de pretutindeni reprezentanții societăților pentru cultura românească și ai mass-media locale.

Cu un colind strămoșesc la instituția diplomatică a sosit și un grup de jurnaliști, membri ai Centrului Media BucPress – asociația jurnaliștilor români din Ucraina, reprezentanți ai Ligii Tineretului Român „Junimea” din regiunea Cernăuți și ai redacției de limbă română de la Radio Ucraina Internațional.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.