Acasă Stiri Consultare pentru elaborarea noii Strategii Naționale pentru Românii de Pretutindeni

Consultare pentru elaborarea noii Strategii Naționale pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) organizează miercuri, 2 noiembrie, în format hibrid (participare fizică și online) o primă consultare privind documentele strategice pentru elaborarea noii Strategii Naționale pentru Românii de Pretutindeni.

La dialogul găzduit de secretarul de Stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, sunt invitați reprezentanții instituțiilor publice și ai mediului asociativ românesc interesați de domeniu.

Strategia Națională pentru Românii de Pretutindeni este documentul de politici publice în care se regăsesc obiectivele, direcțiile de acțiune și măsurile previzionate pentru perioada 2023 – 2026, în sprijinul românilor de pretutindeni și adaptate la nevoile curente ale comunităților istorice și ale diasporei de mobilitate, în vederea păstrării, afirmării și promovării identității românești.

Obiectivul consultării este dezvoltarea la nivelui DRP a unui set de instrumente de planificare strategică prin fundamentarea unei noi Strategii pentru Românii de Pretutindeni.

Proiectul este finanțat din fonduri europene și resurse proprii.