Consulul României la Bălți, în stare gravă. Polițistul care l-a accidentat a...

Consulul României la Bălți, în stare gravă. Polițistul care l-a accidentat a fost reținut

Un ofiţer de investigaţie din cadrul IP Făleşti a fost reţinut după ce a accidentat un pieton care traversa regulamentar strada, după care a părăsit locul accidentului, încercând să inducă în eroare ancheta prin determinarea unei alte persoane să-şi asume vina pentru cele săvârşite.

Accidentul a avut loc în seara zilei de 2 noiembrie, pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Bălţi (Republica Moldova), când poliţistul, care se deplasa cu viteză excesivă la volanul unui Volkswagen Pasat, a lovit frontal un pieton care traversa pe zebră. Victima este consulul României la Bălţi, care, în urma impactului violent, a fost transportat cu traumatisme grave la Spitalul Clinic municipal din oraş. În prezent, starea sănătăţii diplomatului este gravă, dar stabilă. Șoferul a părăsit locul accidentului, fără a interveni, în condiţiile legii, într-o asemenea situaţie. Mai mult, el şi-a convins un amic să-şi asume răspunderea pentru acest accident.

Procuratura Generală a Republicii Moldova anunță că, pentru a asigura obiectivitatea anchetei, dosarul a fost retras din gestiunea poliţiei, investigaţiile demonstrând că în momentul impactului autoturismul era condus anume de ofiţer.

Poliţistul a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore, procurorii înaintîndu-i astăzi învinuirea de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii (art.264 alin.(3) lit.a) Cod Penal) şi părăsirea locului accidentuli rutier (art.266 Cod penal). De asemenea, procurorii vor înainta judecătorului de instrucţie cerere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Pentru astfel de infracțiuni, legislația Republicii Moldova prevede închisoare de la 3 la 7 ani și suspendarea dreptului de a conduce pe un termen de până la 4 ani.