Consulul României la Solotvino a participat la ceremonia înălțării drapelelor Ucrainei și...

Consulul României la Solotvino a participat la ceremonia înălțării drapelelor Ucrainei și Uniunii Europene de Ziua Europei

Joi, 11 mai 2017, Gabriel Nicola, consulul României la Solotvino Ucraina), a participat în Piața Poporului din Ujgorod la ceremonia înălțării drapelelor Ucrainei și Uniunii Europene ca semn de mulțumire pentru decizia Consiliului de Miniștri al UE de liberalizare a regimului de vize pentru cetățenii Ucrainei și pentru marcarea oficială a Zilei Europei.

Inițiativa a aparținut conducerii Administrației de Stat din regiunea Ucraina. România a susținut în mod constant o decizie în acest sens, în contextul sprijinului mai amplu acordat de țara noastră aspirațiilor europene ale Ucrainei.

România a urmărit și în plan bilateral facilitarea mobilității, prin semnarea, la 2 octombrie 2014, a Acordului privind Micul Trafic de Frontieră (AMTF) cu Ucraina, respectiv a Acordului privind exonerarea de la plata taxei de viză pentru vizele de lungă ședere, la 6 mai 2016, ambele fiind în vigoare.