Continuă campania națională „Informare acasă! Siguranță în lume!”

Continuă campania națională „Informare acasă! Siguranță în lume!”

Primarii sunt încurajați să se alăture campaniei naționale ”Centenar prin Înfrățiri!”

foto: MRP

Ne dorim o colaborare strânsă cu reprezentanții autorităților locale, care sunt cel mai aproape de cetățenii noștri și care îi pot ghida și sprijini îndeaproape în momentele în care aceștia decid să plece în străinătate”, a afirmat Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, la cea de a a XXVII-a ediţie a Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România (AOR).

Mai mult, ministrul a afirmat că se intenționează începerea acestor campaii cu susținerea primăriilor, a consiliilor locale și a organizațiilor reprezentantive, astfel încât românii din afara țării să aibă toate instrumentele pentru a face față multitudinii de contexte sociale, culturale, economice din exterior.

Viitorul lor ne preocupă, așa că depunem toate deligilențele pentru a ne asigura că impactul eforturilor comune este semnificativ. Totodată, sperăm ca prin această colaborare să mobilizăm forța de muncă să revină acasă, unde românii pot găsi oportunități atractive despre care nu știau că există”, a declarat ministrul pentru românii de pretutindeni.

Natalia Intotero a prezentat și campania națională „Informare acasă! Siguranță în lume!” inițiată de MRP în 2017 și care continuă în 2018, urmând să fie extinsă la nivelul întregii țării, în două etape: mai-iunie, având ca grup țintă tinerii, respectiv septembrie-august, etapă destinată persoanelor adulte.

A XXVII-a ediţie a Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România (AOR) a avut loc în perioada 25-27 aprilie a.c. și la ea au participat primari de oraşe din întreaga ţară, reprezentanți ai autorităților centrale, membri ai agenţiilor guvernamentale, parlamentari români, precum și o delegație a primarilor din Republica Moldova.

Ministrul Intotero a încurajat dezvoltarea de acțiuni de înfrățire între județe din România și regiuni din țări în care se găsesc comunități românești semnificative și a prezentat campania națională „Centenar prin Înfrățiri”, un proiect-pilot al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP), lansând către toți primarii invitația de participare la inițiativă și subliniind impactul pozitiv al demersurilor de această natură atât din punct de vedere cultural, cât și socio-economic, se arată într-un comunicat de presă al instituției.