Convenţie de colaborare privind cursul de Limbă Civilizaţie şi Cultură Românească în...

Convenţie de colaborare privind cursul de Limbă Civilizaţie şi Cultură Românească în Castellon de la Plana

Vizita ministrului delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, a continuat, pe 29 octombrie, la Castellon de la Plana, unde a avut loc întâlnirea cu primarul oraşului, Amparo Marco Gual, şi cu consiliul local în care a fost ales şi un român.

În contextul în care, în această regiune trăieşte una dintre cele mai importante comunităţi de români din Spania, în prezența ministrului delegat, s-a semnat convenţia de colaborare privind desfăşurarea programului Limbă Civilizaţie şi Cultură Românească în municipalitatea Castellon de la Plana.

„Continuarea acestui curs este în sine o confirmare a utilităţii lui. Prin intermediul acestui curs, românii îşi pot păstra identitatea naţională şi prin intermediul folosirii limbii române. În acelaşi timp, copii de altă naţionalitate pot avea acces la un patrimoniu cultural excepţional, care merită cunoscut şi promovat. Integrarea românilor se poate face aici simultan cu păstrarea elementelor identitare”, a declarat ministrul delegat în cadrul conferinţei de presă comune.

Totodată, s-a convenit ca proiectele desfăşurate de mediul asociativ românesc să fie susţinute mai mult de municipalitate, DPRRP fiind parte la promovarea şi implementarea lor.