Cooperare poliţienească internaţională pe căile ferate, pentru siguranţa călătorilor

Cooperare poliţienească internaţională pe căile ferate, pentru siguranţa călătorilor

Foto: www.politiaromana.ro

În perioada 11-12 octombrie, Poliția Română este gazda Grupului de Lucru al Reţelei Europeane a Forţelor de Poliţie Transporturi – RAILPOL, ce are ca temă analiza strategică, anunţă IGPR printr-un comunicat de presă.

”La data de 11 octombrie a.c., şeful Poliției Române, chestor principal de poliție Bogdan Despescu a primit, la sediul sediul Inspectoratului General al Poliției Române, vizita de lucru a președintelui Reţelei Europeane a Forţelor de Poliţie Transporturi – RAILPOL, Bert WESTLAND.

Vizita are loc în contextul organizării, la București, în perioada 11-12 octombrie, a Grupului de Lucru al RAILPOL, ce are ca temă analiza strategică”.

Pe parcursul întâlnirii, au fost dezbătute aspecte referitoare la întărirea cooperării între poliţiile feroviare care acţionează la nivel european, prevenirea ameninţărilor la adresa siguranței călătorilor, precum şi îmbunătăţirea securităţii pe reţeaua feroviară europeană.

Totodată, la grupul de lucru pe tema analizei strategice participă reprezentanți ai polițiilor transporturi din Italia, Spania, Belgia, România, Germania, Elveția, Portugalia, Franța, Olanda, Regatul Unit al Marii Britanii, precum și echipa managerială a RAILPOL.

Acesta este cel de-al șaptelea eveniment organizat de Poliția Română sub egida RAILPOL, din 2006 și până în prezent. Astfel, au fost organizate două conferințe ale organizației și patru reuniuni ale grupurilor

RAILPOL este o asociaţie internaţională a organizaţiilor statelor membre al U.E., cu atribuţii în domeniul menţinerii ordinii şi siguranţei publice în sectorul transporturilor feroviare.

Obiectivul principal al acestei asociaţii este să intensifice, la nivel european, cooperarea poliţienească internaţională pe căile ferate, pentru siguranţa călătorilor.

Pentru îndeplinirea obiectivelor organizației, în cadrul RAILPOL se desfăşoară periodic acţiuni internaţionale comune de control denumite Rail Action Days sau Rail Action Week.