Copiii din tabăra „ARC” de la Sulina au participat la ateliere sportive...

Copiii din tabăra „ARC” de la Sulina au participat la ateliere sportive susținute de handbalista Ramona Farcău

Copiii români din Voievodina, Nordul Bucovinei, Chișinău, Dubăsari, Tighina, Ungheni și Râbnița, participanți în tabăra „ARC” de la Sulina, seria a-II-a, desfășurată în perioada 4-11 iulie, s-au întâlnit în acest weekend cu nume mari din sportul românesc.

Jucătoarea română de handbal Ramona Farcău, golgheterul Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2008, împreună cu președintele Asociatiei pentru Psihologia Sportului, psihoterapeut și psiholog sportiv, Andreas Hniatiuc, a susținut în perioada 7-9 iulie, ateliere de sport și îndrumare profesională pentru copiii participanți la tabără. Astfel, sub egida motto-ului taberei „Identitate – Competiţie -Performanţă” s-a creat, într-o formulă nouă, un cadru de afirmare a identităţii româneşti prin raportarea la valori bazate pe excelenţă.

Programul „ARC” este finanțat şi organizat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului, beneficiind și de sprijin logistic din partea Ministerului Afacerilor Externe și a Ministerului Turismului.