Copiii românilor din Italia au explicat semnificația Mărțișorului copiilor italieni

Copiii românilor din Italia au explicat semnificația Mărțișorului copiilor italieni

DISTRIBUIȚI

La 24 februarie, Ambasada României în Italia a organizat un Atelier de Mărțișoare, în colaborare cu Institutul Limbii Române și Accademia di Romania.

Evenimentul, coordonat de 14 profesoare de limba română, colaboratoare ale ILR, s-a bucurat de implicarea copiilor români care frecventează cursurile de limbă, cultură și civilizație română (LCCR) în regiunea Lazio.

Aceștia și-au demonstrat dedicația și creativitatea în confecționarea micilor simboluri tradiționale românești ale primăverii, a căror semnificație au explicat-o tinerilor italieni prezenți, elevi ai Liceului Charles Darwin din Roma.

Participarea tinerilor italieni face parte din programul ”Diplomacy Education” organizat de Global Action cu sprijinul MAE italian.

Mărțișoarele au fost confecționate prin utilizarea de materiale reciclabile, Ambasada alăturându-se în acest fel pentru al doilea an consecutiv campaniei M’illumino di Meno a Rai Radio.

                                                   *** 

TIMP ROMÂNESC este un proiect media derulat de CENTRUL ROMÂN PENTRU INIȚIATIVĂ SOCIALĂcare încearcă astfel să construiască o platformă care să reunească informații semnificative despre comunitățile românești din afara granițelor și pozițiile unor ziariști și lideri care doresc să-și facă auzite opiniile pe marginea acestor subiecte.

Ne puteti urmări pe Facebook și Twitter ori transmite sugestiile Dvs. pe adresa de email: contact@timpromanesc.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.