Acasă Cultura / Culte Corina Chiriac și-a lansat volumul ”Două piese de teatru”

Corina Chiriac și-a lansat volumul ”Două piese de teatru”

Volumul „Două piese de teatru” semnat de Corina Chiriac, apărut la editura „Şcoala Ardeleană”, a fost lansat luni, în foaierul Teatrului Odeon, în prezenţa unui public numeros.

„Două piese de teatru” cuprinde piesele „Amant de profesie” şi „Serenadă pentru Carul Mare” scrise, prima, la începutul anilor ‘70 şi cea de-a doua, la mijlocul anilor ’80. Textele spumoase, savuroase, jucabile şi astăzi redau situaţii diferite de viaţă care şi-au păstrat trista sau suava actualitate. Artista a prezentat, în premieră la Bucureşti, şi volumul „Minuni trăite”.

„Acum trei ani aproape, m-am aşezat să îmi scriu amintirile. Era un proiect vechi. Tot aveam notiţe, agende, cum a fost în Cuba, cum a fost în Bulgaria, Rusia, America, mi-am dat seama că este un proiect foarte mare şi nu avusesem niciodată timp până atunci. Din fericire pentru mine, Dumnezeu mi-a dat răbdare să stau primele şase luni în casă şi să-mi adun, de-a valma, toate amintirile. Apoi m-am gândit ‘cui arăt?’, pentru că trebuia să le arăt cuiva care să-mi fi spus ‘stai cuminte acasă, nu te face de râs cu asta’. Aşa îmi doream. Şi l-am sunat pe poetul George Vasile Dâncu (…) şi i-am spus ‘în tine am încredere să-mi spui ce părere ai despre prima variantă a amintirilor mele’. Am stat de vorbă, mi-a dat câteva idei şi am mai stat trei luni în casă să finalizez absolut tot proiectul. Cartea ‘Minuni trăite’ se prezintă la Bucureşti pentru prima oară, în viu”, a mărturisit Corina Chiriac.

Vasile George Dâncu, directorul editurii „Şcoala Ardeleană”, a afirmat că Corina Chiriac şi-a fructificat talentul literar”, dovedind că este nu doar o mare artistă a României, ci şi „un talent literar de excepţie”.

„Corina Chiriac este o mare artistă a României. A făcut studii de actorie şi a jucat în câteva filme. Putea să facă şi în acest domeniu o carieră. Are şi un talent literar de excepţie. Dacă ar fi mers pe această linie, ar fi fost o autoare consacrată, dar niciodată nu e târziu. Volumul de memorialistică ‘Minuni trăite’ şi cel de dramaturgie ‘Două piese de teatru’ sunt minunile scrise ale Corinei Chiriac. Ambele au apărut la editura ‘Şcoala Ardeleană’ şi dovedesc cu prisosinţă argumentul meu că avem de-a face cu o scriitoare de mare talent şi de mare valoare. Precum o ştim pe Corina ne putem aştepta la alte surprize, la alte cărţi, la alte texte. Vedem cu ‘Strada speranţei’ se întâlneşte cu strada literaturii şi se opreşte timpul”, a spus Vasile George Dâncu.

Foaierul Teatrului Odeon a găzduit pe parcursul evenimentului şi ediţia specială filatelică „Corina Chiriac, Stele ale scenei muzicale româneşti – Întreguri poştale cu timbru imprimat” lansată de Romfilatelia la Târgul de Carte Gaudeamus 2019, sub genericul „Timbrul călătoreşte pretutindeni şi odată cu el şi tezaurul ţării noastre”. sursa:agerpres.ro

Articolul precedentMăsuri în punctele de trecere a frontierei în perioada minivacanţei de 1 Decembrie
Articolul următorTe Deum în bisericile ortodoxe de Ziua Naţională a României