Corul mixt „Trison“ va reprezenta România în Macedonia

Corul mixt „Trison“ va reprezenta România în Macedonia

Veritabili ambasadori culturali, membrii corului brăilean vor participa la Festivalul Coral International de la Ohrid – Macedonia.

Corul mixt „Trison“ din cadrul Școlii Populare de Artă „Vespasian Lungu“ Brăila, dirijat de prof. Marcica și Stefan Lupu, a fost selectat și participă, în perioada 24-28 august 2017, la Festivalul Coral Internațional de la Ohrid – Macedonia, alături de alți reprezentanți din România (Târgoviște, Târgu-Neamț și Oradea), din țara gazdă, dar și din Belarus, Bosnia și Herțegovina, Cehia, Cipru, Polonia, Rusia, Serbia, Turcia.

Dovadă a calității interpretative a Corului stă și faptul că anul trecut acesta a obținut medalia de bronz la cea de a XXXIV-a ediție a Festivalului Coral Internațional de la Preveza – Grecia.

Potrivit infobraila, înființat acum peste 20 de ani de profesorii Marcica și Ștefan Lupu și deținător al unui repertoriu deosebit alcătuit din nestemate ale muzicii corale românești, cât și universale, Corul mixt „Trison“, compus din aproximativ 35 de membri de diferite vârste, poate fi considerat un bun ambasador al muzicii culte, fiind reprezentativ pentru țara noastră, dar și pentru Europa. În afara participării constante la festivaluri corale din țară – Brașov, Deva, Satu Mare, Focșani, Cernavodă, Orăștie – corul brăilean a dus faima orașului și peste granițe în Grecia, Rusia, Italia, Bulgaria.