Corul Popular ”Dragoș Vodă” din Cernăuți a aniversat un sfert de veac

Corul Popular ”Dragoș Vodă” din Cernăuți a aniversat un sfert de veac

Foto: BucPress

Ieri, renumitul Cor Popular ”Dragoș Vodă” al Societății pentru Cultură Românească ”Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuți a sărbătorit 25 de ani de activitate artistică.

Spectacolul omagial a avut loc loc în incinta Palatului Academic din centrul regional Cernăuți, iar membrii corului au pregătit cântece populare, corale și religioase, adunate într-un spectacol extraordinar intitulat ”25 de ani de activitate întru propășirea neamului”. La eveniment au fost prezenţi reprezentanți ai autorităților locale, ai Consulatului General al României la Cernăuți, lideri ai asociațiilor nonguvernamentale din regiune, reprezentanți ai presei, iubitori ai cântecului popular românesc și admiratorii Corului Popular ”Dragoș Vodă” din Cernăuți.

De asemenea, BucPress reaminteşte  că acest colectiv popular este foarte bine cunoscut în regiune și dincolo de hotarele ei, întrucât membrii Corului Popular”Dragoș Vodă” participă la majoritatea festivalurilor organizate în regiune și țară, unde sunt invitați și reprezentanții comunității românești. În ultima vreme Corul Popular ”Dragoș Vodă” este tot mai des invitat la spectacole și festivaluri internaționale în România și Republica Moldova.