Acasă Alte comunitati Crăciun românesc la Atena

Crăciun românesc la Atena

Elevii Școlii în limba română ”Elena Rosetti-Cuza”, de pe lângă Asociația Femeilor Românce din Grecia, au organizat duminică, 17 decembrie, cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, două evenimente dedicate Sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou: ”În așteptarea lui Moș Crăciun” și ”Crăciun în Bucovina – Tradiții și obiceiuri din străbuni”.

Într-un decor tradițional, elevii participanți la cel de-al doilea spectacol, au recreat tradițiile și obiceiurile specifice sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou, din Bucovina.
Gazdele primitoare au așteptat colindătorii în pridvor, cu nuci, mere și plăcinte, ascultând cu drag colindele și urăturile acestora. Au urmat jocul caprei, al ursului, al căluților și al măștilor, încheind așa cum se cuvine, cu sorcova.

AFRG este o organizatie non-guvernamentală non-profit care are ca obiective principale păstrarea și afirmarea identității etnice, culturale și lingvistice a românilor din Grecia, precum şi promovarea limbii române, culturii, tradiţiilor, obiceiurilor româneşti în Grecia, dar şi în alte ţări, prin colaborări internaţionale.