“Crăciunul este despre tine”

“Crăciunul este despre tine”

Editura Rediviva din Milano semnalează cu plăcere o nouă publicație bilingvă: italiană–română: „Crăciunul este despre tine” – „Natale parla di te”, de Luiza Dinică, în colecția Roza vânturilor, traducere în italiană realizată de Irina Țurcanu.

Crăciunul este despre tine – Il Natale parla di te, constituie cartea de debut a tinerei jurnaliste Luiza Dinică, reunind șapte povestiri care alcătuiesc o frumoasă lume a sărbătorii. Toate cele șapte povestiri: Anul 1939, de Crăciun; Mă voi întoarce acasă, de Crăciun, Pachetele de Crăciun; Penultima zi din an, De Crăciun, vine..barza!; Costică și bradul de Crăciun; Mașina de decupat timpul, sunt mici capodopere în proză. Cele șapte povestiri ale cărții, aduc în mintea noastră sărbătoarea Crăciunului și în literatura de azi o prozatoare adevărată (Prefață, Constantin Barbu)

Poveștile din acest mic volum sunt destinate sufletelor de copii care trăiesc sub pielea unor oameni „mari”. La prima vedere, tema principală a povestirilor este Crăciunul. Dar citind fiecare poveste, trăită în perioada sărbătorilor de iarnă, descoperim că această carte nu are o temă principală, ci, mai degrabă, o stare de spirit, care ne răscolește identitatea și rădăcinile românești. Sunt povești de viață emoționante prin intermediul cărora Luiza Dinică ne aduce mai aproape de noi înșine.

Locurile de poveste, oamenii buni, copilăria, sunt câteva dintre ingredientele folosite pentru a da acestui volum de povestiri, autenticitatea unei lecturi esențiale pentru toți cei care și-au pierdut încrederea în magie. Prin această carte autoarea ne răscolește sufletul și ne încălzește inimile cu o lirică ce ne transpune în alte timpuri (Cosmin Dinică)

Luiza Dinică Diculescu (30 mai 1985, Craiova, România) a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Unversității din București. A fost redactor pentru Agenția de Știri A.M. Press din București. În anul 2009 s-a stabilit în Italia (Torino), unde a lucrat în calitate de corespondent pentru ziarul Adevărul. Din 2013, este prezentator și realizator al emisiunii “Matinal” – Radio Torino Internațional – Radio România.