Creaţii plastice ale Ecaterinei Vrana, expuse la marele târg de artă modernă...

Creaţii plastice ale Ecaterinei Vrana, expuse la marele târg de artă modernă din New York

În perioada 1 – 5 martie 2017, va avea loc Târgul Internaţional de Artă Modernă şi Contemporană Armory Show, unde Nicodim Gallery va participa cu un stand propriu, la care vor fi expuse exclusiv picturi ale Ecaterinei Vrana, care, astfel, va deveni prima plasticiană din România invitată cu o expoziţie personală la marele târg de artă din New York, într-o selecție specială  denumită “Armory Presents”.

În cadrul Târgului Internațional de Artă Contemporană The Armory Show vor fi prezente peste 300 de galerii de artă, din 100 de orașe și de pe patru continente, reprezentând peste 80 de țări. În cele cinci zile ale târgului, vor fi expuși, în premieră nord-americană, aproximativ 200 de artiști plastici, informează ICR.

În aceeași perioadă, se va desfășura, în apropiere, la Pier 90, un alt important târg de artă contemporană, VOLTA NY, care este afiliat la The Armory Show și unde vor fi expuși doi artiști plastici români: Szilard Gaspar (reprezentat de Zorzini Gallery, din București) și Dan Voinea (repezentat de Slag Gallery, din Brooklyn, NY).

Deschisă în 2006, în Los Angeles, Nicodim Gallery a impus pe piața de artă din Statele Unite ale Americii artiști plastici români care, în prezent, se bucură de o considerabilă notorietate internațională: Adrian Ghenie, Șerban Savu, Ciprian Mureșan, Miklos Onucsan.

Prin activitatea expozițională, galeria a plasat lucrări semante de cei amintiți în importante colecții particulare și, de asemenea, în mari muzee americane: San Francisco Museum of Modern Art (SF MOMA), Hammer Museum, din Los Angeles, Museum of Contemporary Art, din Los Angeles (MOCA LA), Art Institute of Chicago, Illinois.

În 2009, Ciprian Mureșan, artist din portofoliul galeriei, a participat la prima trienală organizată de New Museum, în New York, intitulată “Younger Than Jesus”, curator fiind Massimiliano Gioni.

În 2011, aceeași galerie a participat la co-organizarea expoziției “Six Lines of Flight”, la San Francisco Museum of Modern Art (cu Adrian Ghenie și Ciprian Mureșan) și, de asemenea, a organizat prima expoziție personală muzeală a artistului Adrian Ghenie, la Museum of Contemporary Art Denver, Colorado, în 2012.

În mai 2015, Nicodim Gallery a găzduit cea de a treia expoziție personală a lui Adrian Ghenie, la Los Angeles, iar în 2016, a organizat expoziții personale ale artiștilor plastici români Ciprian Mureșan, Maxim Liulcă, Șerban Savu și Ecaterina Vrana.