Crescut în Maramureș, erou în Finlanda

Crescut în Maramureș, erou în Finlanda

DISTRIBUIȚI

Un român din Bistra  (Maramureș) a devenit erou în Finlanda, după ce a salvat de la moarte un fotbalist care a suferit o accidentare pe teren. Vasile Marchiș este stabilit de 16 ani în Finlanda, unde joacă fotbal pe postul de fundaș central la echipa din Liga a III-a Pallo – lirot Rauma.

La începutul acestei săptămâni, într-un meci pe care echipa sa îl disputa cu formația BK 46, fotbalistul român s-a ciocnit puternic, în săritură, cu colegul său din apărare, Matias Majapuro, care, în urma impactului puternic, a căzut în cap şi a rămas inert pe gazon.

Nu era salvare la stadion. Nu este ca la noi, în România. A venit după vreo 10 minute. Lumea intrase în panică. Am sărit repede să-l pun într-o parte, să nu-şi înghită limba (…) Când au ajuns medicii, Matias îşi revenise. Vorbea şi mergea pe picioare. Era ameţit, încerca să fugă, dar nu ştia pe ce post joacă. Mă bucur că Matias a trecut cu bine peste acest incident. Medicii care l-au consultat la spital au spus că fără intervenţia mea ar fi murit”, a povestit Marchiș pentru Sportnews.

De la acest eveniment, românul este privit ca un erou de comunitate: ”Toată lumea mă felicită, colegii de la serviciu m-au aplaudat a doua zi. Mă simt bine, dar eu nu consider că nu am făcut un gest ieşit din comun. Matias m-a sunat şi mi-a mulţumit pentru că i-am salvat viaţa. Eu am continuat meciul, dar mă gândeam numai la Matias. Mă rugam să fie bine, să nu i se întâmple ceva. Am fost îngrijorat cele trei-patru ore cât a fost la spital. Eram direct implicat, chiar dacă el se ciocnise de mine”, a precizat Vasile Marchiș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.