Cristian Sida şi Robert Köteles, expoziţie culturală la ICR Viena

Cristian Sida şi Robert Köteles, expoziţie culturală la ICR Viena

Foto: ICR

În perioada 7-9 iunie Galeria ICR Viena prezintă expoziţia Formen der Wirklichkeit # 1(Formele realităţii # 1), care reuneşte lucrări realizate de artiştii internaţionali Cristian Sida, Robert Köteles (România), Franziska Schmalzl, Loretta Stats și Vera Brandner (Austria) şi Pierre Pirson (Belgia).

Lucrările sunt rezultatul participării la ediţia 2016 a simpozionului de artă de la Kaisersteinbruch, organizat în perioada 7-18 septembrie de Museums- und Kulturverein Kaisersteinbruch (Muk) / Muzeul și Asociația Culturală Kaisersteinbruch în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Viena.

În data de 7 iunie, începând cu ora 18.30, în cadrul vernisajului expoziţiei are loc prezentarea cataloguluiFormen der Wirklichkeit # 1. La eveniment vor fi prezenţi artiştii participanţi la prima ediţie a simpozionului de la Kaisersteinbruch. Autorul Mario Schlembach va lectura eseul Als die Künstler kamen (Când au venit artiştii) din cuprinsul catalogului.Seara va continua cu un recital de pian susţinut de Nicon Mladin, care va interpreta compoziţii de Brahms şi Debussy.

Expoziţia Formen der Wirklichkeit # 1 a fost prezentată la finalul simpozionului Featuring Kaisersteinbruch, la muzeul din Kaisersteinbruch, putând fi vizitată în cadrul evenimentului Noaptea Lungă a Muzeelor 2016. Ulterior lucrările au fost expuse la Primăria din localitatea Bruckneudorf.

Cea de-a doua ediţie asimpozionului internaționalde artăde la Kaisersteinbruchse va desfăşura în perioada8-17 septembrie 2017, reunind artişti din România, Republica Moldova, Slovacia şi Austria. Proiectul se înscrie în seria de simpozioane organizate de Museums- und Kulturverein Kaisersteinbruch (Muk) / Muzeul și Asociația Culturală Kaisersteinbruch începând cu 1990, ediţia 2016 marcând trecerea de la simpozioanele de sculptură la cele de pictură.