Cultura românească, prezentată la Beijing

Cultura românească, prezentată la Beijing

Sursă foto: ICR

ICR Beijing organizează împreună cu două instituții de învățământ superior de prestigiu, Academia de Arte și Universitatea de Studii Străine din Beijing, o serie de conferințe despre cultura românească. Acestea vor avea loc în zilele de 12 aprilie 2017, la Academia de Arte, și în 18 aprilie 2017, la Universitatea de Studii Străine și vor fi susținute de Constantin Lupeanu, directorul ICR Beijing.

Prima prelegere va cuprinde date privind evoluția artei plastice românești, de la începuturi până la Adrian Ghenie, și o reluare, cu acordul autorului, a Conferinței profesorului Mihai Plămădeală, susținută în 18 martie la sediul ICR Beijing, fiind prezentate trei generații de artiști graficieni români, Vasile Kazar, Octav Grigorescu, Mircia Dumitrescu, Aurel Bulacu, Ioan Delamare Atanasiu, Nicolae Aurel Alexi.

În cea de a doua prelegere -„România – limbă, cultură și civilizație” – se va pune accentul literatura română, populară și cultă și vor fi prezentați o serie de scriitori români, cum ar fi Mihai Eminescu, Ion Luca Caragiale, Mihail Sadoveanu, pentru a oferi tinerilor specialiști o imagine de ansamblu asupra literaturii române, clasice și contemporane.