Cultură româno – italiană la Pavilionul României de la Expo Milano

Cultură româno – italiană la Pavilionul României de la Expo Milano

O serie de evenimente cultural-artistice cu tema „Rolul și specificul emigrației italiene în România”, menite să promoveze minoritatea italiană din țara noastră, se vor desfășura, în perioada 26 – 27 august, la Pavilionul României de la Expo Milano 2015.

Evenimentele vor fi organizate de Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe.

Cu acest prilej, vor fi prezentate istoria asociației, proiectele și activitățile prin care este conservată și făcută cunoscută identitatea minorității italiene din România.

Programul participării Asociației Italienilor din România – RO.AS.IT. la Expo Milano cuprinde proiecții de filme cu și despre comunitatea italiană din România, recitaluri de chitară clasică, momente artistice, dar și prezentări gândite în acord cu tema expoziției – „Hrănind planeta. Energie pentru viață” – precum „Ocupații și tradiții culinare ale etnicilor italieni din România” și „Materiale și meserii care dau viitor trecutului.”, notează Gazeta Românească.

Pe 26 august, va avea loc prezentarea filmului Istoria italienilor din România: – Istoriile care ne unesc – Și aici au trăit și au lucrat italienii – Drumul “talienilor” în România – Selecțiuni din spectacolele susținute de Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT, iar pe 27 august va avea loc o masă rotunda sub genericul Materiale și meserii care dau viitor trecutului, o dezbatere cu arhitecții Dr. Dan Victor Kisilewicz și Dr. Ileana Kisilewicz