Cultura sărbătorită de valorile româneşti la Ateneul Român

Cultura sărbătorită de valorile româneşti la Ateneul Român

Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal și Corul de cameră Preludiu condus de Voicu Enăchescu  vor concerta, pe 15 ianuarie, la Ateneul Român pentru a marca Ziua Culturii Naţionale. Cele două soliste ale serii vor fi soprana Valentina Naforniță, o stea pe firmamentul select al artei lirice internaționale și violonista Ioana Cristina Goicea, una dintre cele mai apreciate valori ale noii generații de muzicieni români.

Celebrând Ziua Culturii Naționale în spațiul cultural simbol al capitalei României, cei mai valoroși muzicieni ai tinerei generații propun un program de capodopere ale muzicii românești și universale, din care nu vor lipsi Enescu, Mozart, Verdi, Theodor Rogalski și Ceaikovski.

Cu acest prilej, Centrul Național de Artă Tinerimea Română instituție care aparține Ministerului Culturii își reafirmă cu noi și valoroase argumente poziția de principal promotor al tinerelor valori ale culturii române.

În aceeași seară, la sala de concert a Centrului Național de Artă Tinerimea Română, va avea loc o seară de muzică și poezie intitulată “Dor de Eminescu”. În acest spectacol, ansamblul Archaeus al Tinerimii Române a invitat o serie de actori cunoscuți precum Adrian Păduraru, Manuela Ciucan, Iuliana Nistor ș.a., alături de pianiștii Mădălina Pasol si Dan Ardelean și de baritonul  Valentin Vasiliu.

În foaier, va fi găzduită o expoziție de fotografie dedicată figurilor importante de actori care au dat glas poemelor eminesciene de-a lungul timpului, semnată de fotograful Daniel Faluveghi.