Cursă feroviară Chișinău-Iași

Cursă feroviară Chișinău-Iași

DISTRIBUIȚI

Miercuri a fost inaugurată o cursă feroviară între Iași și Chişinău, pe care va rula cel mai modern tren din Rep. Moldova – a anunţat directorul Căilor Ferate Moldoveneşti, Iurie Topală.

Garnitura, dotată cu Wi-Fi şi aer condiţionat, a pornit astăzi pe o cursă permanentă, care va face legătura între actuala şi vechea capitală a Moldovei.

Punerea în funcţiune a rutei a fost convenită la 8 septembrie, în cadrul unei întrevederi, desfăşurate la Iaşi, a miniştrilor transporturilor din cele două ţări. Garnitura va porni mâine pe o cursă permanentă care va face legătura între actuala şi vechea capitală a Moldovei. Potrivit directorului general al CFM noul tren este dotat cu Wi-Fi şi aer condiţionat şi va oferi condiţiile necesare pentru o călătorie rapidă şi comodă.

Pe teritoriul Rep. Moldova, trenul se va opri la Călăraşi şi Ungheni.

În România, acesta nu va opri decât la staţia de destinaţie – Socola, situată la periferia municipiului Iaşi.

De aici, administraţia Iaşiului va pune la dispoziţia călătorilor mijloace de transport în comun către diferite zone, dar şi către principalele magazine şi centre comerciale din localitate, a menţionat Iurie Topală.

Ducem discuţii cu partea română să mergem pe ecartament până la gara feroviară din Iaşi. Mai este nevoie de a construi circa şase kilometri de cale largă”, a spus Iurie Topală, citat PROMPT MEDIA.

Noua cursă va circula zilnic, începând cu 30 septembrie şi va porni din Chişinău la ora 6.17 minute, iar din Iaşi, seara, la ora 17.20, preţul biletelor variind între şase şi opt euro, în funcţie de clasa pentru care se va opta. Copiii vor avea reducere de jumătate de preţ. Durata călătoriei va fi de aproximativ trei ore.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.