Cursuri de măiestrie cu Beke István Ferenc la Festivalul Internațional de Chitară...

Cursuri de măiestrie cu Beke István Ferenc la Festivalul Internațional de Chitară de la Szeged

Foto: ICR

Institutul Cultural Român Budapesta participă ca partener la a nouăsprezecea ediție a Festivalului Internațional de Chitară de la Szeged, care va are loc între 12 și 15 aprilie 2018. 

Festivalul îl va avea ca invitat din România pe Beke István Ferenc, profesor de chitară clasică și muzică de cameră la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca și preşedinte al Asociaţiei Harmonia Cordis din Târgu Mureș.

Beke István Ferenc va susține un concert intitulat „Beke István fingerstyle” vineri, 13 aprilie, de la ora 19:30, în Sala de Concerte „Fricsay” a Facultății de Muzică din cadrul Universității din Szeged, 6722, Bulevardul Tisza Lajos 79-81. De asemenea, va ține cursuri de măiestrie în zilele de 12, 14 și 15 aprilie.

Maestrul chitarist Beke István Ferenc a câștigat numeroase premii la concursuri naționale și internaționale de chitară clasică, a participat la cursuri de măiestrie și a susținut recitaluri de muzică și concerte camerale în România, Anglia, Chile, Ungaria, Germania și SUA.Este organizatorul Festivalului Internațional de Chitară „Harmonia Cordis” din Târgu Mureş și din alte orașe din România, precum a Zilelor Chitaristice Internaționale „Novum Generatio” din Cluj Napoca.

Festivalul Internațional de Chitară de la Szeged este cel mai mare și cel mai longeviv eveniment de acest gen din Ungaria, la care participă chitariști din întreaga lume. Directorul și fondatorul este chitaristul Dávid Pavlovits, șeful departamentului de chitară clasică a Universității din Seghedin, iar organizatorii principali sunt Asociația de interes public Szó-Tér și Facultatea de Muzică a Universității din Seghedin. Programul festivalului cuprinde concerte, cursuri de măiestrie și ateliere de interpretare, concurs, showcase și alte evenimente.

De asemenea, funcționează ca o platformă de networking între chitariști și profesioniști din industria muzicii, cum ar fi promoteri, impresari, producători, directori de festivaluri și jurnaliști de specialitate.

Începând din acest an, Festivalul Internațional de Chitară de la Szeged va fi inclus în consorțiul EuroStrings – European Guitar Festival Collaborative, platformă care unește 14 festivaluri de chitară clasică din Croatia, Finlanda, Regatele Unite, Germania, Austria, Italia, Olanda, Montenegro, Bulgaria, Spania, Portugalia, Estonia șiBosnia-Herțegovina.