Cursuri de română, la poalele Tâmpei

Cursuri de română, la poalele Tâmpei

Astăzi are loc la Brașov deschiderea Cursurilor de limbă, cultură şi civilizaţie românească. Ajunse la cea de-a XX-a ediție, cursurile sunt organizate de ICR în parteneriat cu Facultatea de Litere a Universităţii Transilvania din Braşov, Muzeul „Casa Mureşenilor“ şi Centrul Cultural Reduta.

Ediția din acest an reunește 30 de cursanți din 12 țări – Austria, Azerbaidjan, Brazilia, Canada, Franța, Italia, Japonia, Olanda, Polonia, Slovenia, Spania, Statele Unite ale Americii. Dintre cei 30 de participanți, 12 au mai participat cel puțin o dată la cursurile de la Brașov.

Programul cuprinde cursuri intensive de limba română organizate pe niveluri, după o programă flexibilă, și cursuri de cultură şi civilizaţie românească susținute de profesori universitari, cercetători, specialiști, pe teme de istorie (prof.univ. Adrian Cioroianu), literatură (conf. dr. Adrian Lăcătuș), cinematografie (Irina-Margareta Nistor), muzică (Andrei Radu), precum și ateliere de jurnalism și publicitate, dans de societate, actorie, gastronomie. Vor avea loc proiecţii de film, vizite de documentare și o seară internațională.