Dan Puric în “Suflet românesc”, peste Ocean

Dan Puric în “Suflet românesc”, peste Ocean

DISTRIBUIȚI

Dan Puric se va afla în mijlocul comunităţii româneşti din străinătate, în perioada 12 -20 septembrie, când va susţine un turneu cu spectacolul “Suflet românesc”, în cadrul Stagiunii Teatrului Românesc în Canada.

Organizat de Institutul Cultural Român, prin Direcția Românii din Afara Granițelor și Limba Română, turneul cuprinde reprezentații la Edmonton (12 septembrie, ora 19, Citadel Theatre) Toronto (18 septembrie, ora 20, Sala Kobayashi a Centrului Cultural Canadiano-Japonez) şi Montréal (20 septembrie, ora 18, sala Pavillon de l`Entrepôt).

Povestea spectacolului începe cu perioada dictaturii comuniste, în care viața cotidiană era plină de neajunsuri. După Revoluția din 1989, a început un adevărat exod în toată lumea, dar, mai ales, spre vestul Europei, în căutarea unui loc de munca și a unei vieți mai bune. Pentru unii, această plecare a însemnat și primul drum cu avionul. A fost drumul speranțelor. Tablourile descriu, pe rând, viața emigranților români în Italia, Spania, Franța, Germania, SUA, Canada. Toate ipostazele sunt simbolice și ilustrează drumul a peste un milion de români care și-au cautat norocul în lume, notează ICR.

Cu această ocazie sunt marcați cinci ani de la lansarea Stagiunii Teatrului Românesc în Canada, proiect în cadrul căruia au fost prezentate, în aproape 100 de reprezentații, spectacole ale celor mai prestigioase teatre din România: Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul BULANDRA, Teatrul METROPOLIS, Teatrul NOTTARA, Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti, Teatrul „Constantin Tănase” din Bucureşti şi Teatrul „George Ciprian” din Buzău.

Comunitatea românească din oraşele Edmonton, Calgary, Montréal, Québec, Ottawa şi Toronto se ridică, după estimările „Statistique Canada”, la peste 350.000 de persoane.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.