Dan Stoenescu: Avem o limbă comună și deocamdată nu există o piață...

Dan Stoenescu: Avem o limbă comună și deocamdată nu există o piață de publicitate comună cu Rep. Moldova

Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a explicat într-un interviu pentru Evenimentul Zilei Moldova că autorităţile vor încuraja societățile de cablu și radiodifuzorii români, oferindu-le facilități, să-și extindă aria de acoperire în Rep. Moldova. ”Putem vedea aici anumite beneficii în ceea ce privește piața de publicitate, deoarece noi avem o limbă comună și deocamdată nu există o piață de publicitate comună, cu toate că asistăm la un fenomen al globalizării și economiile sunt transnaționale. Oportunitățile sunt foarte mari”, a declarat Stoenescu.
Stoenescu mai anunță că va fi creat un consiliu consultativ pe probleme de mass-media, astfel încât să se poată pune în aplicare politicile publice cele mai eficiente în crearea unui spațiu comunicațional comun între România și Republica Moldova, notează deshide.md.
Deasemenea, el consideră că liberalizarea accesului din Republica Moldova la posturile din România, dar și reciproc, este absolut esențială pentru că românii din Republica Moldova trebuie să știe mai multe despre românii din cealaltă parte a Prutului, iar românii din România trebuie să cunoască mai bine pe frații lor de peste Prut.
Nu în ultimul rând ministrul român a reitarat că ”parcursul european al Republicii Moldova este pentru Românis o prioritate și este absolut esențial ca Republica Moldova să aibă stabilitate și să-și continue parcursul european. România ca membru al UE, și în general UE dorește ca la Chișinău să existe stabilitate, iar drumul european să fie continuat. Decizia politică se află însă la Chișinău”.