Dan Stoenescu: Dacă vă aflaţi la rude sau în vacanţă în străinătate,...

Dan Stoenescu: Dacă vă aflaţi la rude sau în vacanţă în străinătate, nu puteţi vota!

Dacă vă aflaţi la rude în străinătate sau în vacanţă, nu puteţi vota”, a precizat  sâmbătă ministrul delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni, Dan Stoenescu, într-un video live pe pagina oficială de Facebook.Ca votul să se desfăşoare în condiţii optime, vă recomandăm să vă înscrieţi în Registrul Electoral. Astfel se pot organiza mai multe secţii de votare mai aproape de reşedinţa dvs. Dacă autorităţile pot estima numărul de alegători, atunci se pot asigura condiţiile necesare pentru desfăşurarea procesului electoral. Vă invit pe toţi cetăţenii din străinătate să vă înscrieţi în acest registru”, a mai afirmat Stoenescu.

În cadrul aceluiaşi dialog, ministrul Dan Stoenescu a amintit că votul prin corespondenţă se aplică numai pentru alegerile parlamentare.

Demnitarul a subliniat importanța votului românilor din străinătat, precizând că astfel pot rămâne conectaţi şi contribui la direcția în care merge ţara. Potrivit legii, românii din străinătate se pot înscrie în Registrul Electoral începand cu 1 aprilie.