Dan Stoenescu: Prin participarea la alegerile din România românii de pretutindeni își...

Dan Stoenescu: Prin participarea la alegerile din România românii de pretutindeni își afirmă identitatea

DISTRIBUIȚI

Ministrul delegat pentru relaţia cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, susţine că un drept fundamental al cetățenilor unei societăți libere și democratice este acela de a vota.

Actul acestei alegeri trebuie să fie la îndemână oricărui cetățean, indiferent dacă acesta se află în țară sau în străinătate. Statul român are obligația de a asigura toate condițiile și instrumentele pentru ca românii de pretutindeni să își poată exprima opțiunea politică, să poată participa la conducerea treburilor țării”, subliniază ministrul pe contul său de socializare.

Acesta consideră că sunt mulți cetățeni români care “azi studiază, muncesc sau trăiesc în alte țări ale lumii. Este un lucru care ține de deschiderea societății noastre și de integrarea europeană. Acești oameni au nevoie de instrumente prin care să participe la alegerile din România. Votul prin corespondență este un instrument care asigură această participare”.

“Nu trebuie să uităm niciodată că prin participarea la alegerile din România, cetățenii români, oriunde s-ar afla, își afirmă identitatea și dragostea față de țară, își manifestă interesul și dorința de implicare, ca parte a națiunii române. Noi trebuie să mergem în întâmpinarea acestei dorințe”, conchide Dan Stoenescu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.