Dans tradițional românesc şi cursuri de limba română la Lisabona

Dans tradițional românesc şi cursuri de limba română la Lisabona

Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor, ICR Lisabona, alături de celelalte institute culturale membre ale EUNIC Portugalia, va prezenta, pe 26 septembrie, un eveniment festiv multicultural şi pluridisciplinar, ce se va desfăşura la Xuventude de Galicia – Centrul Galician din Lisabona.

Cu acest prilej, publicul participant va putea asista la minicursuri gratuite în diverse limbi europene (română, germană, franceză, italiană, spaniolă, finlandeză și greacă), concerte, expoziții, scurtmetraje, minicursuri de dans tradițional, workshopuri de muzică corală și ilustrație pentru copii. Mai mult, vor putea fi degustate preparate tradiționale din diverse țări: România, Spania, Grecia.

Evenimentul se va încheia cu o tombolă ce va avea ca premii cursuri de limbi străine în cadrul institutelor culturale membre EUNIC.

Participarea ICR Lisabona la acest eveniment va consta în organizarea de minicursuri de limbă română, susținute de Prof. Rodica-Adriana Covaci, a unui minicurs de dans tradițional românesc, oferit de instructorii Adrian și Daniela Salvar, și a unui stand cu prăjituri românești, prezentat de către producătorul “Os doces da Elena – Bolos e Doces caseiros” (Dulciurile Elenei – Prăjituri și dulciuri de casă).