“Dăruiește povești” a ajuns la Atena

“Dăruiește povești” a ajuns la Atena

Campania “Dăruiește povești” a ajuns la Biblioteca Școlii în Limba Română “Elena Rosetti-Cuza” din Atena. Astfel, secțiunea dedicată copiilor români din Grecia a fost îmbogățită cu un număr impresionant de volume, donate prin bunăvoința partenerilor care s-au ocupat de campania de colectare.

Pe această cale, Asociația Femeilor Românce din Grecia  mulțumeşte tuturor celor implicaţi pentru efortul depus în sprijinul elevilor şcolii –  profesoarei Otilia Clipa – Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, directorului  Bibliotecii ”IG Sbiera”, Biblioteca Bucovinei din Suceava, Gabriel Cărăbuș, Organizației Romanian Women in UK, Alinei Balațchi și firmei de transport Perla.

Campaniei “Dăruiește povești” a apărut ca urmare a participării la activitatea organizată de CJ Suceava şi Biblioteca Bucovinei la manifestările din 2016 dedicate diasporei românești. Astfel, la întâlnirile cu sucevenii plecaţi în afara graniţelor ţării au fost identificate o serie de modalităţi comune pentru menţinerea vie a identităţii culturale a comunităţii româneşti şi pentru sprijinirea învăţării limbii şi literaturii române.

AFRG, înființată în martie 2013, este o organizație non-guvernamentală, non-profit, care are ca obiective principale păstrarea și promovarea culturii și tradițiilor românești, oferind asfel o identitate familiilor stabilite în Grecia. – Ana-Maria Cuciureanu, Grecia