De 46 de ani ”Prezent” la Bursa Internațională de Turism

De 46 de ani ”Prezent” la Bursa Internațională de Turism

România participă cu un stand de 394 mp la Bursa Internațională de Turism de la Berlin care se desfăşoară în perioada 9 – 13 martie.La ediția din acest an participă 56 de firme româneşti care au prezentat specialități gastronomice în cadrul „Serii Românești” care a avut loc în 9 martie.

12În cadrul standului României vor fi organizate evenimente de degustare de vinuri autohtone, precum și demonstrații de meșteșuguri tradiționale – încondeiere de ouă, olărit, realizare de păpuşi îmbrăcate în port popular românesc și împletituri de cozi în stil românesc tradițional.

De asemenea, vor fi realizate prezentari despre posibilitatea realizării unor circuite de-a lungul Dunării. În zilele de sâmbătă şi duminică, dedicate publicului larg, vor avea loc spectacole de dans şi muzica populară din Satu Mare.

Cu un număr de peste 110.000 de expozanți, din 180 de țări, Bursa Internațională de Turism de la Berlin este considerată cea mai mare manifestare de acest gen din lume. Este cel mai mare târg de turism din lume (ca suprafață -160.000 mp – și ca număr de vizitatori de specialitate). Prima ediție a avut loc în 1966, iar România își prezintă oferta turistică din 1970.