De ce eu?” ridică întrebări la Berlin

De ce eu?” ridică întrebări la Berlin

Premiera mondială a filmului românesc ”De ce eu?”, în regia lui Tudor Giurgiu, a avut loc pe 7 februarie, în  proiecția Sony Center de la Potsdamer Platz. Sala de cinema s-a dovedit neîncăpătoare pentru publicul venit să vadă producția românească. Regizorul Tudor Giurgiu a făcut o scurtă prezentare înainte de proiecție, urmând două ore de film care au urmărit dilema morală într-un caz de corupție a unui tânăr procuror.

Publicul prezent a participat activ la sesiunea de întrebări și răspunsuri cu regizorul Tudor Giurgiu și producătoarea filmului Oana Giurgiu. Filmul va mai fi prezentat pe 11, 12, 13 şi 15 februarie.

A 65 a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin și-a deschis porțile pe 5 februarie, capitala germană intrând în febra vizionării producțiilor cinematografice care depășesc, anul acesta, un număr de 1.000 de filme.

Concomitent cu festivalul s-a deschis și European Film Market, la care România este prezentă cu un stand românesc de film. Acesta este organizat de către Centrul Național al Cinematografiei și este un punct de reper pentru producțiile românești de film în impunătoarea clădire Martin Gropius Bau, aflată în imediata apropiere a Potsdamer Platz. EFM a fost vizitat la deschidere de către Ministrul pentru Cultura și Media, Monika Grütters.

Scopul acestui stand este de a  introduce producţiile româneşti pe piaţa internaţională, de a crea legături pentru coproducţii internaţionale, precum şi de a prezenta România ca platou de filmare pentru investiţii ale marilor case de producţie internaţionale. Standul poate fi vizitat pe zilnic pe toată perioada festivalului între orele 10.00 și 18.00.

În cadrul European Film Market vor fi prezentate filmele: ByPass, regia Nap Toader; București Non-Stop, regia Dan Chișu; De ce eu?, regia Tudor Giurgiu; Another Love Building, regia Iulia, 2+2 by, regia Thomas Ciulei, Pădurea, regia Sinisa Drăgin şi Crimă inocentă, în regia luio Adrian Popovici.