Acasă România De Ziua Națională, liber la paradă

De Ziua Națională, liber la paradă

Interdicţia de a intra în zonă pentru cei care nu sunt testaţi şi permisă doar pentru cei care sunt vaccinaţi sau trecuţi prin boală se aplică numai zonei oficiale

Guvernul a aprobat duminică modificarea şi completarea anexei nr. 3 la HG nr. 1183/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Hotărârea poate fi accesată AICI.

„Parada de la 1 Decembrie, interdicţia de a intra în zonă pentru cei care nu sunt testaţi şi permisă doar pentru cei care sunt vaccinaţi sau trecuţi prin boală se aplică numai zonei oficiale, nu şi zona care este în apropiere, unde, de regulă, stau oamenii şi urmăresc parada. Acolo singurele reguli care se aplică sunt regulile de sănătate publică şi purtarea măştii care este obligatorie. În rest, interdicţia de intrare, doar a celor vaccinaţi sau trecuţi prin boală se aplică zonei oficiale unde sunt invitaţii oficiali şi unde este o zonă limitată, cu un număr de persoane limitat”, a declarat, duminică, Raed Arafat.

El a menţionat că acelaşi lucru este valabil şi pentru recepţiile oficiale de Ziua Naţională.

„Acelaşi lucru se aplică şi recepţiilor oficiale care sunt permise în ziua respectivă, cu un număr limitat, unde din nou vor intra doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală. Pentru populaţia generală nu există interdicţie, există doar obligaţia de a respecta măsurile de sănătate publică, distanţarea şi purtarea măştii care este obligatorie”, a transmis şeful DSU.

Acesta s-a mai referit şi la faptul că persoanele care se întorc de la meciuri de fotbal, care se termină după ora 21.00, pot arăta autorităţilor biletul lor de la partida respectivă. „S-a discutat de meciurile de fotbal, că încep la ora 20.00 şi se termină mai târziu de ora 21.00, pentru persoanele care se întorc acasă. În discuţia pe care am avut-o acum, s-a hotărât ca persoanele respective pot arăta chiar biletul lor de la meci şi să spună că se întorc de la meci, că sunt pe drum acasă. Şi asta este hotărârea, nu trebuie alte modificări în legislaţie. Ministerul de Interne va trimite o instrucţiune la organele de control ca să ştie de acest lucru. Nu sunt meciuri în fiecare zi, sunt puţine şi se va aplica această regulă ca la întoarcerea acasă persoana arată biletul de la meci şi că este pe drum către casă dacă a depăşit ora limită”, a precizat Arafat.

Articolul precedentSeria evenimentelor culturale organizate cu ocazia Zilei Naționale a României – 1 Decembrie prin lume
Articolul următorANRE, una zice, alta face