Decizie finală în procesul Familia Nan: Au pierdut procesul cu Barnevernet

Decizie finală în procesul Familia Nan: Au pierdut procesul cu Barnevernet

Familia Nan a primit decizia finală în procesul care a avut loc săptămâna trecută în Norvegia. Din păcate, familia de maramureșeni a pierdut procesul. Instanța și-a motivat decizia astfel: părinții nu au vrut să recunoască faptul că și-au bătut copiii, anunță realitatea.net.

Pe 20 ianuarie a avut loc procesul în Norvegia. Din 27 octombrie, de când copiii familiei Nan au fost plasați într-o altă familie, părinții au adunat mai multe dovezi pentru a dovedi că și-au crescut în mod corespunzător cei doi copii.

La procesul împotriva Protecției copilului din Norvegia, familia Nan a fost susținută de reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, dar și de o delegație de parlamentari români, membri ai Comisiei pentru românii din afara granițelor țării din cadrul Camerei Deputaților.

Familia Nan a cerut Barnevernet repunerea în drepturile părintești.

De asemenea, autoritățile din Șieu, localitatea de origine a celor doi părinți, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe urmează să solicite repatrierea celor doi copii și plasarea lor în familia unor rude de gradul 1 până la gradul 4.

La locuința bunicilor copiilor și a altor rude s-a făcut deja o anchetă socială, pentru că aceștia și-au exprimat dorința de a-i lua pe copii în plasament în cazul în care nu vor fi înapoiați părinților.

Familia Nan – Mihaela (37 de ani) și Dumitru (44 de ani), rămasă fără copii pe 27 octombrie, s-a mutat în Norvegia în urmă cu cinci ani. Paralel cu cazul familiei Nan se lucrează și la soluționarea cazului Bodnariu.