Delegație importantă a MApN în SUA

Delegație importantă a MApN în SUA

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, va efectua în perioada 17 – 22 septembrie o vizită de lucru la Washington. Potrivit MApN, din delegație vor face parte șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, secretarul de Stat pentru Armamente, Florin-Lazăr Vlădică, și alți șefi de structuri centrale din minister.Pe timpul vizitei, ministrul se va întâlni cu secretarul Apărării, James Mattis, cu adjunctul consilierului prezidențial pentru securitate națională, Ricky Waddell, cu membri ai Congresului SUA și cu reprezentanții principalelor companii din industria de apărare americană.

Delegația va participa, de asemenea, la o ceremonie militară, unde ministrul Mihai Fifor va depune o coroană de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Arlington National Cemetery.

Parteneriatul strategic cu SUA este unul din pilonii fundamentali ai apărării și securității în România, contribuind în mod direct la consolidarea profilului euro-atlantic al acesteia, și rămâne esenţial în actualul mediu complex de securitate regional şi internaţional.