Delegație română, la Diasporas 2017 – Israel

Delegație română, la Diasporas 2017 – Israel

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, s-a aflat, în perioada 4 – 6 martie în Israel, în fruntea unei delegații parlamentare românești care a avut contacte la cel mai înalt nivel în politica israeliană. Delegația din România a fost invitată de Yuli-Yoel Edelstein, președintele Knesset-ului, pentru a participa la seminarul internațional Diasporas 2017.

Liviu Dragnea a avut întâlniri cu Yuli-Yoel Edelstein, Yoseph Yonah, președintele Grupului parlamentar de prietenie Israel – România, Isaac Herzog, președintele Partidului Muncii și liderul opoziției din Knesset. De asemenea, președintele Camerei Deputaților a avut o întâlnire privată cu premierul Benjamin Netanyahu.

Cu președintele Parlamentului israelian a fost stabilit un calendar pentru o primă întâlnire româno-israeliană la nivelul delegațiilor parlamentare la București.

În cadrul discuțiilor cu oficialii israelieni a fost reiterată importanța relațiilor dintre România și Israel și în mod concret au fost discutate proiecte bilaterale și legislative care să aducă contribuții la Fondul Suveran de Investiții, precum și pentru cele nouă spitale regionale care urmează să fie construite. Un subiect aparte l-a constituit cooperarea în domeniul cercetării, cu precădere în sectorul medical. Pornind de la un proiect legislativ al Knessetului, au fost explorate modalități de a investi în proiecte de construcții de locuințe.