Deputații de diaspora în vizită de lucru la Londra: românii s-au plâns...

Deputații de diaspora în vizită de lucru la Londra: românii s-au plâns că sunt exploatați și trăiesc în incertitudine în contextul Brexit

DISTRIBUIȚI

Cele mai mari probleme cu care se confruntă comunitatea românilorromânilor din Marea Britanie sunt incertitudinea legată de viitor, în contextul Brexit, situații de exploatare a unor lucrători români, care lucrează în Marea Britanie, abuzuri făcute de angajatori, ce pot ajunge până la lipsirea de libertate sau lipsa de onestitate a anumitor firme de recrutare din România.

O delegație a Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Camera Deputaților se află in perioada 24‐26 octombrie, într‐o vizită de lucru la Londra. Din delegația parlamentară fac parte deputații Mircea Lubanovici, preşedintele comisiei, Mircea Dolha, vicepreşedinte al comisiei, şi Aurelian Mihai, membru al comisiei. Membrii comisiei s-au întâlnit luni cu E.S. Sorin‐Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, precum şi cu reprezentanți ai comunității româneşti. Discuțiile au fost s‐au axat pe problemele cu care se confruntă românii din Marea Britanie, dar şi pe contribuția diasporei româneşti la imaginea României în lume, precum şi importanța păstrării identității româneşti şi a legăturilor cu țara de origine.

Discuțiile au abordat și problemele cu care se confruntă  familiile de români din Marea Britanie, ai căror copii fie au fost luați de serviciile sociale britanice şi dați spre adopție, fie sunt în atenția acestor servicii. La întâlnirea cu reprezentanții comunității de români a fost invitată  şi Diana Racolta, pentru a prezenta situația copiilor domniei sale, preluați de autoritățile britanice. Diana Racolta a solicitat parlamentarilor români ajutorul pentru a găsi un avocat pentru a o reprezenta la CEDO. Deputațiiau propus ambasadorului României la Londra să viziteze copiii Dianei Racolta pentru a vedea în ce condiții trăiesc.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.