Deputații Raionului Herța au decis desființarea Partidului Regiunilor

Deputații Raionului Herța au decis desființarea Partidului Regiunilor

Deputații Consiliului Raional Herța de legislatura a VI-a au votat desființarea Partidului Regiunilor, anunță www.chernivtsinews.com.  De asemenea, la cea de-a XIX-a sesiune (extraordinară) deputații români au aprobat chestiunea “Despre situația social-politică în Ucraina și trecerea puterii pe teritoriul raionului în toată plinătatea la Consiliul Raional – Consiliul Popular al Raionului Herța”.

Cele trei puncte ale documentului, prevăd tragerea la răspundere penală a vinovaților de asasinarea oamenilor pașnici, transmiterea puterii către Consiliul Popular al Raionului Herța și, transmiterea către Consiliul Orășenesc Herța a unei solicitări pentru a numi o stradă din oraș în numele Eroilor Maidanului, cu scopul cinstirii memoriei celor căzuți în timpul protestelor din Ucraina. De asemenea, au fost aleși noii președinte și vicepreședinte ai Consiliului Regional Herț – Petru Gheorghiu, respectiv Victor Ciuclea.

Raionul Herța este unul din cele 11 raioane administrative din regiunea Cernăuți din Ucraina, cu reședința în orașul Herța. A fost înființat la 1 octombrie 1940, fiind inclus în componența RSS Ucrainene, apoi desființat în decembrie 1962. În decembrie 1991, ca urmare a Hotărârii Radei Supreme a Ucrainei nr. 1942/6 decembrie 1991, raionul Herța a fost reînființat ca parte din Ucraina independentă.

Conform recensământului efectuat de autoritățile ucrainene în anul 2001, populația raionului Herța era de 32.316 locuitori, peste 90% dintre locuitori declarându-se români. (corespondență de la George Bodnăraș)