Deputatul Codreanu: „Vom aborda cazul „Smicală” diplomatic, ferm și transparent”

Deputatul Codreanu: „Vom aborda cazul „Smicală” diplomatic, ferm și transparent”

Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, deputatul Constantin Codreanu, a avut o întrevedere, miercuri, 22 martie 2017, cu președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA),  Gabriela Coman și cu Cuculaș Cristina Mirela, Șef serviciu – Serviciul Strategii, Programe, tema principală de discuție fiind cazul Cameliei Smicală (Jalaskoski).

În cadrul întâlnirii, reprezentanții ANPDCA au oferit atât detalii privind demersurile făcute de către Autoritate în privința cazului doamnei Camelia Smicală (Jalaskoski) cât și posibile soluții pentru viitor. A fost abordată, de asemenea, situația copiilor din Italia și a celor din alte țări în care este prezentă Diaspora pentru măsuri viitoare în vederea asistării acestora.

Așa cum am promis, am readus cazul dramatic al doamnei Smicală pe agenda publică și nu vom renunța până când copiii nu vor fi reuniți cu mama lor. În discuțiile avute în ultima ședință, s-a decis componența delegației din partea Comisiei care se va deplasa în Finlanda, pentru o abordare diplomatică, fermă și transparentă a situației existente. Vom apela la toate mijloacele posibile pentru apărarea drepturilor cetățenilor români, indiferent că aceștia se află în Finlanda sau Italia, astfel încât vocea românească europeană să se facă auzită la toate nivelurile de advocacy existente”, a declarat deputatul Constantin Codreanu.

De asemenea, pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, stabilită pentru data de 28 martie a.c., se află  tema: „Informarea cu privire la întrevederea deputatului Constantin Codreanu cu reprezentanții ANPDCA”, se mai precizează în comunicat.